Σάββατο 04 Απριλίου 2020 -
Heavy rain

14 °C

Σήμερα, 4. Απριλίου 2020

Τα νηστίσιμα πιάτα της ημέρας από την Καίτη Μαντζαρίδου: Μακαρόνια με σάλτσα αβοκάντο & Μους κομπόστας



Σας στρώνουμε το τραπέζι της Σαρακοστής με τα εκπληκτικά νηστίσιμα πιάτα, οι συνταγές των οποίων περιέχονται στο βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου«Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά». Σήμερα δοκιμάστε μακαρόνια με σάλτσα αβοκάντο και μους κομπόστας!

 

Μακαρόνια με σάλτσα αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

•  500 γρ. μακαρόνια

•  3 αβοκάντο ώριμα

•  2 σκελίδες σκόρδο

•  χυμός και ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

•  2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και συγχρόνως ετοιμάζουμε την σάλτσα. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, βγάζουμε τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια, το ξύσμα και το αλάτι. Πολτοποιούμε το μείγμα,  και αν η σάλτσα μας είναι πηχτή, την αραιώνουμε με 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζεστό νερό των μακαρονιών. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.

 

 

Μους κομπόστας (αλάδωτο)

ΥΛΙΚΑ

•  1 κομπόστα ροδάκινα

•  1 φλυτζάνι τσαγιού νερό

•  χυμός 1 λεμονιού

•  κάστερ πάουντερ

•  ζάχαρη

Λιώνουμε τη κομπόστα στο μπλέντερ. Στον χυλό αυτό προσθέτουμε το νερό και τον χυμό του λεμονιού. Μετράμε το υγρό. Σε κάθε φλυτζάνι του αντιστοιχούν 2 κουταλιές του γλυκού κάστερ πάουντερ. Βάζουμε τον χυλό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατώνοντας συνέχεια. Πήζουμε την κρέμα στη φωτιά προσθέτοντας όση ζάχαρη θέλουμε. Τη σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπωλ. Την προσφέρουμε κρύα, αφού την πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα.

 

 

Από το βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου«Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», έκδ. Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015

http://www.vatopedi.gr/ekdoseis-immb/54490/