Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 23. Αυγούστου 2019

Στην κουζίνα του Briefingnews: Λικέρ από αρμπαρόριζα με απίστευτες ιδιότητες



Η αρμπαρόριζα θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδότητες ως βότανο. Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Μακροχρόνιες έρευνες έδειξαν ότι το αφέψημα από αρμπαρόριζα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες όπως και το χαμομήλι και βοηθά ενάντια στο στρες και δρα σαν ηρεμιστικό, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, δρα ενάντια στη ναυτία και μειώνει τη χοληστερόλη. Επίσης λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης βοηθά στην ακμή, όπως πλένουμε το πρόσωπο με το χαμομήλι. Τα αιθέρια έλαιο της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, αρωματοθεραπεία και σαν εντομοαπωθητικά.

Υλικά:

    50 μεγάλα πράσινα φύλλα αρμπαρόριζας
    1 λίτρο βότκα ή ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
    900 γρ. ζάχαρη

Αποτέλεσμα εικόνας για αρμπαροριζα λικερ
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε  πολύ καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας, τα στραγγίζουμε ή τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σ' ένα γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βότκα, χωρίς να τα ανακατέψουμε και κλείνουμε το καπάκι.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος και το αφήνουμε για 40-50 ημέρες.
  • Κάθε μέρα το αναποδογυρίζουμε, χωρίς να το ταρακουνάμε.
  • Όταν λιώσει η ζάχαρη, αφαιρούμε τα φύλλα και σουρώνουμε σε διπλό τουλμπάνι ή στο φίλτρο του καφέ.
  • Το βάζουμε σε 1 ή 2 μπουκάλια για λικέρ και το διατηρούμε στο ψυγείο.