Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σπετζοφάι



Υλικά 1 κιλό πιπεριές κέρατα 2 ώριµες ντοµάτες, ψιλοκοµµένες, χωρίς τη φλούδα τους 1 κ.γ. ζάχαρη 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια 1 φλ. ελαιόλαδο 2 λουκάνικα µοσχαρίσια, σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τις πιπεριές µαζί µε το λουκάνικο µέχρι να ροδίσουν. 2. Με το χέρι κόβουµε όσο γίνεται πιο ψιλή την ντοµάτα και τη ρίχνουµε στο τηγάνι µαζί µε το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη. 3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε την ντοµάτα να σιγοµαγειρευτεί, µέχρι να µείνει µόνο µε το λάδι της. Ρίχνουµε µπόλικο πιπέρι και σερβίρουµε.

 Τις πιπεριές τις βάζουµε ολόκληρες µε το κοτσανάκι τους. Αν µας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρούµε µαζί µε το κοτσάνι προσεχτικά, χωρίς να χαλάσουµε το σχήµα της πιπεριάς. – Τρώγεται ωραιότατα σε θερµοκρασία δωµατίου και νοστιµίζει περισσότερο όσο µένει.

Για την ολοκλήρωση της αµαρτίας, το φαγητό ζητάει φρέσκο ψωµάκι για βούτες.

Περί ορέξεως – Αν στο ψυγείο δεν µας βρίσκεται λουκάνικο, µαγειρεύουµε το σπετζοφάι ορφανό, ρίχνοντας στο τέλος φέτα σπασµένη σε κοµµατάκια. – Νοστιµιά του δίνει και η µελιτζάνα σε ροδέλες, που τηγανίζεται από την αρχή στο λάδι, µαζί µε τις πιπεριές.