Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

18 °C

Σήμερα, 22. Σεπτεμβρίου 2019

Σφολιάτα ήλιος



Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. φουντούκια τριμμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για τη γκανάς

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα φύλλα της σφολιάτας. Με ένα πιάτο 28 εκ. διάμετρο κόβουμε από κάθε φύλλο 2 κύκλους.
  • Μεταφέρουμε τον έναν κύκλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μισό βούτυρο με ένα πινέλο εκτός από 1 εκ. περιμετρικά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη γέμιση και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο και καλύπτουμε με τον άλλο κύκλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας περιμετρικά για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
  • Με ένα ποτήρι 5-6 εκ. πιέζουμε το κέντρο του κύκλου ώστε να σχηματίζουμε ένα μικρότερο κυκλικό κομμάτι. Κόβουμε περιμετρικά 16 κομμάτια και στριφογυρίζουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
  • Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για τη γκανάς

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε το κεντρικό κομμάτι και το τρώμε! 
  • Βάζουμε στο κέντρο το μπολ με τη γκανάς και σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr