Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρύζι με γαρίδες



Υλικά:

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
18 γαρίδες με κέλυφος
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/8 κουτ. γλυκού σαφράν
1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη

Διαδικασία:
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει τις γαρίδες σας και από τις δύο μεριές και τις βάζετε στο τηγάνι σας. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ρύζι. Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο πιάτο.