Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 -
Μέτριο

24 °C

Σήμερα, 18. Σεπτεμβρίου 2021

Ριζότο με γαρίδες



Υλικά

18 γαρίδες με το κέλυφος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/8 κ.γ. σκόνη σαφράν
Για το ριζότο:
8-10 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 1/3- 3 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
3 κ.σ. βούτυρο
80 γρ. τυρί παρμεζάνα
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα. Μετά το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει από κάθε μεριά τις γαρίδες και τις βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, γυρνώντας τις. Προσθέστε το μαϊντανό, το σαφράν και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο. 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ριζότο ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Εάν είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωμό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώνει μέσα στο πιάτο.