Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ρεβύθια σαλάτα



Yλικά
500 γραμμάρια ρεβύθια
1 φύλλο δάφνης
3 κ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε ρεβύθια από το βράδυ σε νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μαζί με τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν αφού τα έχουμε σουρώσει. Ύστερα τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, το κρεμμύδι, τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.