Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 -

Ψάρι με σπανάκι και πιπεριές



Ψάρι με σπανάκι και πιπεριές. Δοκιμάστε το…

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ζελέ από κόκκινες καυτερές πιπεριές (του εμπορίου)
  • 1 μικρή γλυκιά κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 450γρ. φιλέτο ψαριού, με 2.5 εκατοστά πάχος
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζελέ πιπεριάς. Προσθέτουμε την γλυκιά πιπεριά μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Το βγάζουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε το μείγμα με κρεμμύδι στο σπανάκι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι.
  2. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το ψάρι 4 ίσες μερίδες. Ρίχνουμε στο ψάρι αλάτι και πιπέρι. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε το ψάρι σε μία πιατέλα και το καλύπτουμε ώστε να κρατηθεί ζεστό.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ με πιπεριές στο τηγάνι. Το ζεσταίνουμε μέχρι να λειώσει και το απλώνουμε πάνω από τα φιλέτα.
  4. Πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε το σπανάκι με το ξίδι. Σερβίρουμε το σπανάκι με το ψάρι.
Πηγή κειμένου: 

mary mary