7
Αυγούστου
2015
- 17:26
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Αυγούστου, 2015 - 17:27

Ψάρι με σπανάκι και πιπεριές. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ζελέ από κόκκινες καυτερές πιπεριές (του εμπορίου)
- 1 μικρή γλυκιά κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 450γρ. φιλέτο ψαριού, με 2.5 εκατοστά πάχος
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζελέ πιπεριάς. Προσθέτουμε την γλυκιά πιπεριά μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Το βγάζουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε το μείγμα με κρεμμύδι στο σπανάκι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε το ψάρι 4 ίσες μερίδες. Ρίχνουμε στο ψάρι αλάτι και πιπέρι. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε το ψάρι σε μία πιατέλα και το καλύπτουμε ώστε να κρατηθεί ζεστό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ με πιπεριές στο τηγάνι. Το ζεσταίνουμε μέχρι να λειώσει και το απλώνουμε πάνω από τα φιλέτα.
- Πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε το σπανάκι με το ξίδι. Σερβίρουμε το σπανάκι με το ψάρι.
Πηγή κειμένου:
mary mary