Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πικάντικη λεμονάδα με ρούμι



Συστατικά

  • 100 γρ. τζίντζερ
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. χυμό μήλου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. ρούμι
  • 700 γρ. νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τη φλούδα από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε το τζίντζερ μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Όσο περισσότερη ώρα το αφήσουμε μέσα στο νερό τόσο πιο πικάντικη γεύση θα έχει η λεμονάδα.
  • Στύβουμε τα λεμόνια και λιώνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό μήλου, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο και σουρώνουμε το μείγμα.
  • Για να σερβίρουμε, βάζουμε στο ¼ του ποτηριού ρούμι και γεμίζουμε με τη λεμονάδα. 

 

Tip : Αν δεν έχουμε ρούμι, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο άλλο λευκό ποτό όπως βότκα ή τσίπουρο!

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com