Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πανεύκολα παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα



Υλικά

  • 3 μπανάνες
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνουμε ένα δίσκο με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Μπήγουμε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλουμε στον δίσκο που ετοιμάσαμε, τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Βήμα 3

Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνουμε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε.

  • Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.

πηγη olivemagazine.gr