Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Ντόνατς με dip από raspberries



Ντόνατς με dip από raspberries. Μικρά και λαχταριστά…

Υλικά:

  • 50γρ. μαργαρίνη
  • 120 ml γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
  • 1,5 λίτρο ηλιέλαιο
  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. ώριμα raspberries
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 πορτοκάλι

Για τη ζάχαρη-βανίλια:

  • 1 κοτσάνι βανίλια ή ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη, το γάλα σόγιας και 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε έναν κύκλο στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε το υγρό μείγμα.
  2. Σταδιακά χτυπάμε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή, πυκνή ζύμη, στη συνέχεια, χωρίζουμε την ζύμη σε 24 μπαλάκια.
  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο σε ένα μεσαίου μεγέθους βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Για να ελέγξουμε αν το λάδι είναι αρκετά ζεστό, ρίχνουμε ένα κομμάτι ζύμης στο τηγάνι – αν το κομμάτι επιπλέει στην επιφάνεια, τσιτσιρίζει και αρχίσει να ροδίζει, τότε είναι το λάδι είναι έτοιμο. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια, ​​στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα προσεκτικά βυθίζουμε έξι μπάλες ζύμης στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζουμε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, να ψηθούν εσωτερικά και να επιπλέουν στην επιφάνεια, γυρίζοντας τις που και που.
  4. Εν τω μεταξύ, κάνουμε τη ζάχαρη-βανίλια. Αν έχουμε κοτσάνι βανίλιας, με ένα μαχαίρι το κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τους σπόρους του. Ρίχνουμε τους σπόρους (ή την σκόνη βανίλιας) με την μισή ζάχαρη άχνη σε ένα γουδί. Χτυπάμε το μείγμα σε ένα γουδοχέρι, στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
  5. Μεταφέρουμε τα μαγειρεμένα ντόνατς σε ένα μπολ με διπλό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά, τα κυλάμε στο μείγμα ζάχαρης-βανίλιας, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα ντόνατς.
  6. Εν τω μεταξύ, κάνουμε το dip με raspberries. Ρίχνουμε τα raspberries, τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από το πορτοκάλι σε ένα μπολ, στη συνέχεια, πολτοποιούμε το μείγμα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού. Σερβίρουμε τα μίνι ντόνατς με το dip από raspberries.
Πηγή κειμένου: 

Μary mary