Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νόστιμη συνταγή για σπανακόρυζο



Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κρεμμυδιού
1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
1 ματσάκι άνηθο (μικρό)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά ματσάκια. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τo σπανάκι με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε 6 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά

Μετά, ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο. Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε μισή ώρα το σπανακόρυζο να κρυώσει και τέλος, σερβίρουμε.