Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Νόστιμη συνταγή για ομελέτα



Υλικά:
5 αυγά
5 κουταλιές κοφτές βούτυρο ή φυτίνη
3 κουταλιές γάλα ή νερό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αρακάς
1/2 φ.τσαγιού καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί φέτα
αλάτι/ πιπέρι

Βράζετε τα καρότα. Έπειτα τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε τα χορταρικά και τα γυρίζετε 2-3 φορές να σοταριστούν ελαφρά. Τους προσθέτετε αλάτι-πιπέρι. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τραβάτε από τη φωτιά το τηγάνι και στρώνετε τα λαχανικά στην επιφάνεια της ομελέτας. Τοποθετείτε το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες. Διπλώνετε την ομελέτα και τη σερβίρετε σε πιατέλα.