Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νόστιμη συνταγή για ομελέτα



Υλικά:
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
½ πιπεριά
Λίγο καλαμπόκι
60 γρ τυρί χαμηλών λιπαρών
3 αυγά (3 ασπράδια, αλλά μόνο 1 κρόκο)
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διαδικασία:

Κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και το τυρί σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο κα αφού ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις πατάτες να τηγανιστούν. Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις βγάζετε από το τηγάνι και μετά ροδίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν τα αφαιρείτε και αυτά. Αδειάζετε το τηγάνι εντελώς από το λάδι και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα ξανά τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και ανακατεύετε. Στο τέλος, ρίχνετε τα κυβάκια από το τυρί, κάνετε ένα πολύ γρήγορο ανακάτεμα για να πάει παντού και μετά ρίχνετε τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχετε χτυπήσει. Ψήνετε από τη μία μεριά και μετά με ένα καπάκι αναποδογυρίζετε την ομελέτα μέχρι να ψηθεί και από την άλλη μεριά.