Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες



Μια συνταγη που θα σας ξετρεελάνει

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. ψωμί, χοντροκομμένο
  • 50 ml γάλα, 3,5%
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 1 σκ. σκόρδο

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 100 ml νερό
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπιφτέκια

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το προσθέτουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ακι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στο μούλτι χτυπάμε το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, 1 αυγό, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

Για τις πατάτες

  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.