Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μοναστηριακή συνταγή: Χόρτα Γιαχνί



Υλικά:
500 γρ. σπανάκι

3 πράσα

1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα

200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

3πατάτες μέτριες

2 κολοκυθάκια

1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
100 γρ. δυόσμο
300 ml ελαιόλαδο
4 λεμόνια (χυμό)
Πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε μία κατσαρόλα με το λάδι. Ύστερα προσθέτουμε και τα διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε και τέλος ολοκληρώνουμε με το σπανάκι  τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα χόρτα ψιλοκομμένα. Όταν σοταριστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε νερό και αφού πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας το χυμό από το λεμόνι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά του.

 Πηγή: monastiriaka.gr