Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν



Μια συνταγή που θα λατρέψετε 

Συστατικά

  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 400 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 150 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. 
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες. 
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Ρίχνουμε τη γραβιέρα, το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 2 εκ. και το κοφτό μακαρονάκι.
  • Κόβουμε τη ντομάτα στα 4, αφαιρούμε τα σπόρια της, την κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. Και την προσθέτουμε στο μπολ.
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, και το ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το κουτάλι τη μακαρονοσαλάτα.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας -προαιρετικά- με λίγη έξτρα τριμμένη γραβιέρα.