Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μακαρόνια με πέστο μελιτζάνας



Υλικά
320 γραμμάρια ζυμαρικά
1 μελιτζάνα μωβ
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
1 χούφτα καρύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ βράζουμε το νερό, προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις μελιτζάνες, τον βασιλικό, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και μια μικρή κουταλιά αλάτι. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο μελιτζάνας.