Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Κοτόπουλο Γκόρντον Μπλου! Αρέσει σε όλους..



Ένα εύκολο αλλά πολύ γευστικό πιάτο για το μεσημέρι του Σαββάτου που είναι ότι πρέπει και θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση οριζόντια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
6 φέτες τυρί έμενταλ
4 φέτες ζαμπόν ( ή γαλοπούλα καπνιστή )
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού της προηγούμενης μέρας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου. Τοποθετούμε σε κάθε ένα από 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν. Τα ρολάρουμε με προσοχή και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε στο ταψί και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ψωμιού.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε 1/2 φέτα τυρί σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανητές.