Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κέικ καρότου με μέλι



Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα αυγά
2/3 φλ. ζάχαρη
1¼ φλ. σπορέλαιο
2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. σουσάμι
350 γραμ. καρότα (καθαρισμένα και ψιλοτριμμένα)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
Για το κέικ καρότου με μέλι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε να αφρατέψουν για 6-7΄. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2΄.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το σουσάμι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών.

Προσθέτουμε τα καρότα και απαλά ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 55΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του. Το αφήνουμε στη φόρμα.

Βάζουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και να αραιώσει η σύστασή του. Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ και περιχύνουμε με το αραιό μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.