Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι



Υλικά
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι

2 κ. σούπας ελιές

Λίγο κρασί

Ξύδι βαλσάμικο

1 πακέτο ντοματοχυμό

4 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου μισή ώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το χταπόδι, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με κρασί και με λίγο βαλσάμικο. Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τις ελιές και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά.