Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Γρήγορη συνταγή για σπανακόπιτα



Υλικά
400 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα. Ρίχνουμε στο μπολ και το σπανάκι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι νερό, έτσι ώστε να έχουμε ένα σχετικά αραιό χυλό.
Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας