Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γίγαντες με σπανάκι



Υλικά

    500 γρ. γίγαντες
    1 κιλό σπανάκι
    1 κρεμμύδι ξερό
    5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
    1 πράσο
    2 ντομάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
    Μαϊντανό αρκετό
    3-4 κουτ.σούπας καλαμποκάλευρο
    Αλάτι, πιπέρι
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφήνουμε από το βράδυ τους γίγαντες να μουλιάσουν. Την επόμενη τους βάζουμε στην κατσαρόλα και τους βράζουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και το απλώνουμε στον πάτο. Μετά ρίχνουμε χοντροκομμένο το μισό σπανάκι κι έπειτα στρώνουμε τους γίγαντες με τα κρεμμύδια, το πράσο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και  βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με το λάδι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί για 1 με 1,5 ώρα στους 160 βαθμούς. Στο σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε από πάνω κυβάκια φέτας.