Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Φιλέτο μοσχάρι με πατάτες και καρότα



Υλικά

3 κιλά φιλέτο μοσχάρι
Ελαιόλαδο
1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
1 κούπα ζωμό κρέατος
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
2 κ. καρυκεύματα μπριζόλα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.σ. αποξηραμένα δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τα καρυκεύματα σε ένα μπολ και πασπαλίζετε το κρέας. Το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καρύκευματα. Προσθέστε τα λαχανικά στο ίδιο τηγάνι που τσιγαρίσατε το κρέας. Σοτάρετε για περίπου πέντε λεπτά - ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μεταφέρετε τα λαχανικά στην κορυφή της χύτρας. Ρίχνετε το ζωμό κρέατος. Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτεί. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρείτε τα υγρά και σε μία μικρή κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας το με το αλεύρι.