Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φασολάκια με βασιλικό και μοτσαρέλα



Υλικά:
500 γρ. φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
250 γρ. ντοματίνια
250 γρ. μοτσαρελάκια
Σκόρδο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
Ελαιόλαδο
Ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι

Διαδικασία:
Αρχικά βράζετε τα φασολάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και όταν είναι έτοιμα, σουρώνετε και αφήνετε σε ένα βαθύ μπολ να κρυώσουν. Στη συνέχεια πλένετε, τα ντοματίνια, και τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι ρίχνοντας λίγο αλάτι. Κόβετε σε 2 κομμάτια τα μοτσαρελάκια. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το σκόρδο που έχετε περάσει από την πρέσα και χτυπάτε με σύρμα. Στην πιατέλα που έχετε τα φασολάκια, σκορπίζετε πάνω τους τα ντοματίνια, τα μοτσαρελάκια και το βασιλικό τον οποίο κόβετε με τα χέρια. Στο τέλος, ρίχνετε και το ντρέσινγκ και είναι έτοιμα!