Μια διαφορετική συνταγή για πίτσα με σπιτική ζύμη.
Υλικά:
Για τη ζύμη θα χρειαστείς:
25γρ. μαγιά νωπή
250γρ. χλιαρό νερό
400γρ. αλεύρι για πίτσα (σκληρό)
1 κ. γλ. αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
Για την πίτσα
6-8 φέτες μπέικον
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-4 αβγά
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύεις τη μαγιά σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό και προσθέτεις 2 κουταλιές αλεύρι
Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει χυλός, τη σκεπάζεις και την αφήνεις στην άκρη μέχρι να φουσκώσει
Κρατάς στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνεις το υπόλοιπο σε μια λεκάνη
Προσθέτεις σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς το χλιαρό νερό και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
Το ζυμώνεις με το αλεύρι που κράτησες για 10 λεπτά
Όταν η ζύμη μαλακώσει τη χωρίζεις σε 4 μπάλες, τις βάζεις σε μια καθαρή επιφάνεια και τις σκεπάζεις με μια πετσέτα για 2 ώρες περίπου ώρες μέχρι να φουσκώσουν αρκετά
Σε μια λεία επιφάνεια ανοίγεις κάθε μπάλα ζύμης με τα χέρια σου έτσι ώστε να γίνει μια λεπτή ζύμη
Ρίχνεις στο multi την ντομάτα και το σκόρδο και τα πολτοποιείς
Βάζεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνεις το μείγμα με την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείς τη ζύμη έτσι ώστε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια
Απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας το μπέικον και το τριμμένο τυρί
Ψήνεις την πίτσα για 10 περίπου λεπτά και την βγάζεις από τον φούρνο
Σπας τα αυγά και τα ρίχνεις πάνω στην πίτσα
Προσθέτεις το κρεμμυδάκι και βάζεις και πάλι την πίτσα στον φούρνο στους 180 βαθμούς αυτή τη φορά
Την ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθούν καλά τα αυγά
Την αφαιρείς, την κόβεις σε κομμάτια και τη σερβίρεις ζεστή.