Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ελαφρύ και βιταμινούχο ρεβιθόρυζο



Συστατικά

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 800 γρ. νερό
  • 600 γρ. ρεβίθια 

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • φέτες από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη, το κύμινο, τον κουρκουμά, το ξύσμα από το λεμόνι, το ρύζι, το νερό, τα ρεβίθια, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με βασιλικό ψιλοκομμένο, φέτες από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com