Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο!



Η Σαρακοστή έχει ξεκινήσει και φυσικά μαζί της και η νηστεία. Σήμερα το μενού έχει αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο. Νόστιμο, εύκολο και αρωματικό. Σε ποιον δεν αρέσει ένα εύκολο και νόστιμο στιφάδο σωστά;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 1/2 κιλό σουπιές
  • 8-10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • κανέλα σε στικ
  • λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια
  • 300γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις σουπιές. Μπορείς για αρχή να τις πάρεις έτοιμες κατεψυγμένες. Δεύτερη επιλογή είναι να τις πάρεις έτοιμες καθαρισμένες από τον ψαρά. Η τρίτη επιλογή είναι να τις καθαρίσεις μόνη σου. Για να μην μαυρίσουν τα νύχια σου από μελάνι, καλό θα ήταν να βάλεις γάντια. Ό,τι και να επιλέξεις είναι μια χαρά. Βράσε τες για περίπου 40 λεπτά και έπειτα κόψτες σε κομμάτια.

skelides skordo  kremmidia kseragarifalo mavro piperi se kokkous sticks kanelas

Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρε τα στο λάδι. Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά- κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι- και ρίξε και το κόκκινο κρασί. Τέλος πρόσθεσε και 2 κουταλιές από το ζουμί που έβρασες τις σουπιές. Άφησε τα να βράσουν για 30 λεπτά.

peltes ntomatas fylla dafnis alati

Αφού βράσουν για 30 λεπτά τα μυρωδικά με το κρασί και το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις σουπιές που έχεις κόψει, το πελτέ ελαφρώς αραιωμένο με νερό και τα φύλλα δάφνης. Βράσε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε ρίξε το αλάτι σου και άφησε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Έτοιμες οι αγιορείτικες σουπιές στιφάδο!