Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

λυκεια



Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές στη Γαλλία κατά των μεταρρυθμίσεων στο λύκειο

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στη Γαλλία οι κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στο λύκειο, στον απόηχο του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», με αποτέλεσμα σήμερα δεκάδες λύκεια να λειτουργούν με προβλήματα ή να είναι αποκλεισμένα.



Ξεκινούν στις 29 Μαΐου οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου

Τις ημερομηνίες διενέργειας των ενδοσχολικών γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων της Γ΄τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.



Πότε θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια

Τις ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα διενεργηθούν οι ενδοσχολικές γραπτές απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου της πρώτης εξεταστικής περιόδου ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.



Σαρωτικές αλλαγές σε Γυμνάσια και Λύκεια - Τι θα ισχύει για τις απουσίες και τη διαγωγή

Το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της οργάνωσης και λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται διατάξεις που μεταξύ άλλων αφορούν στο σχολικό και διδακτικό έτος, σε υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εγγραφές και μετεγγραφές, φοίτηση, απουσίες, διαγωγή κ.ά



Ερχονται αλλαγές-εξπρές σε Λύκειο και Πανελλαδικές

Το υπουργείο Παιδείας «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του το χρονοδιάγραμμα του τριετούς σχεδίου του για την Παιδεία.



Οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια

Στην τελική ευθεία μπαίνουν σιγά-σιγά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας, για το δίμηνο των εξετάσεων που περιλαμβάνουν τις απολυτήριες και τις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια.