Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

λειζερ



«DragonFire»: Η Βρετανία πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή του νέου βρετανικού όπλου κατευθυνόμενης ενέργειας με λέιζερ

Οι Βρετανοί, έκαναν γνωστό πως πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη δοκιμή του νέου οπλικού συστήματος κατευθυνόμενης ενέργειας με λέιζερ (LDEW) με την ονομασία «DragonFire», ενάντια σε εναέριους στόχους.



Έλληνες ερευνητές μελετούν αρχαία όστρακα μέσω λέιζερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα όστρακα μπορούν να αξιοποιηθούν και για παλαιοκλιματολογικές μελέτες, ώστε να γίνουν εκτιμήσεις για το αρχαίο κλίμα και τις μεταβολές του. Η σύνθεση των οστράκων αντανακλά τη θερμότητα και άλλες ιδιότητες των υδάτων μέσα στα οποία ζουν.


Σημάδευαν με λέιζερ αεροπλάνο στην Κω

Ευτυχώς, κράτησε την ψυχραιμία του ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους αγγλικής αεροπορικής εταιρείας γεμάτου επιβάτες, παρ’ όλο που δέχθηκε στα μάτια μια… δέσμη από λέιζερ αμέσως μόλις απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω!



Με λέιζερ ικανά να καταστρέφουν κεφαλές εισερχομένων πυραύλων τα μαχητικά αεροσκάφη 6ης γενιάς της Ρωσίας

Τα μαχητικά αεροσκάφη 6ης γενιάς της Ρωσίας θα είναι εξοπλισμένα με λέιζερ ικανά να «καίνε» τις κεφαλές των εισερχόμενων πυραύλων του εχθρού δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο συμβολής του πρώτου αναπληρωτή CEO του Ομίλου Ραδιοηλεκτρονικών Τεχνολογιών (KRET) Vladimir Mikheyev.



Η κύστη κόκκυγος "διαγράφεται" ανώδυνα και αναίμακτα με την χρήση λέιζερ

Η νέα, υπερσύγχρονη μη επεμβατική ενδοσκοπική θεραπεία με Laser διοξειδίου ή ραδιοσυχνότητες, που επιτρέπει την «εξάχνωση» της κύστης κόκκυγος, τείνει πλέον να υποκαταστήσει όλες τις άλλες χειρουργικές τεχνικές, ως θεραπεία εκλογής, με ταχεία επούλωση, ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς επιπλοκές και πραγματοποιείται με υπνοαναλγησία και σχεδόν μηδαμινό χρόνο νοσηλείας, ενώ ταχεία είναι και η



«Θαμμένα» λέιζερ για τη μέτρηση της περιστροφής της Γης με πρωτόγνωρη ακρίβεια

Τι σχέση μπορεί να έχει μία πειραματική διάταξη κυριολεκτικά θαμμένη κάτω από το χώμα, με το σμήνος των δορυφόρων που πετούν γύρω από τη Γη και υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος GPS, εξασφαλίζοντας ότι κάθε λογής «έξυπνη» συσκευή θα προσδιορίζει το ακριβές στίγμα για λογαριασμό του χρήστη της;