Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

κυριακη ορθοδοξιας



Όλη η Ελλάδα μία προσευχή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, δηλαδή  η αναστήλωση των ιερών εικόνων που εορτάζεται την Α’ Κυριακή των Νηστειών η οποία ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη σε όλη την χώρα, ωστόσο η σκέψη και οι προσευχές όλων ήταν στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα η οποία έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.



Μητρόπολη Αθηνών: Πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τιμούν την Ορθοδοξία..

H Oρθοδοξία τιμά σήμερα την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.



Στη Μητρόπολη Αθηνών χτύπησε η «καρδιά» της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας- Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Στη Μητρόπολη Αθηνών χτυπά η «καρδιά» της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας, αφού παρουσία του ΠτΔ κ. Προκοπίου Παυλοπούλου τελέσθηκε σήμερα, Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών με αφορμή την εορτή της Α’ Κυριακής των Νηστειών, όπου εορτάζεται Πα­νορ­θοδό­ξως η αναστήλωση των Ιερών εικόνων. Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.



Η ιστορική σημασία της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων για την Εκκλησία και τον παγκόσμιο πολιτισμό

Η Α΄ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη στην μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας. Σύμπασα η Εκκλησία εορτάζει με κάθε λαμπρότητα, με κύριο  χαρακτηριστικό του εορτασμού την περιφορά των ιερών εικόνων και την ανάγνωση του Συνοδικού της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου σε όλους τους ναούς.