Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ζωντανός ο "δολοφονημένος" Ρώσος δημοσιογράφος. Σκηνοθετημένος ο θάνατος του



«Συγγνώμη» από τη γυναίκα του για την ταραχή που της προκάλεσε ζήτησε ο «δολοφονημένος» Ρώσος δημοσιογράφος, ο οποίος λίγο μετά τον «θάνατό» του εμφανίστηκε ολοζώντανος μπροστά στις κάμερες.

Η υπόθεση του 41χρονου Arkady Babchenko πρωτοστατεί από χθες, σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό, η «δολοφονία» του ήταν σκηνοθετημένη προκειμένου κατ΄αυτόν τον τρόπο να ξεσκεπαστούν οι πραγματικοί «δολοφόνοι» που ήθελαν να του αφαιρέσουν τη ζωή.

Προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος ήταν η σύζυγός του να μη γνωρίζει το παραμικρό με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο, ο 41χρονος Arkady Babchenko που είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Πούτιν, εξήγησε πως η γυναίκα του δεν είχε ενημερωθεί «εκ των προτέρων» ζητώντας της «συγγνώμη για την κόλαση που πέρασε τις τελευταίες δυο ημέρες».

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν είχε άλλη επιλογή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας άλλες λεπτομέρειες για την «επιχείρηση δολοφονίας» του 41χρονου δημοσιογράφου, ούτε έχει γίνει γνωστό για ποιο λόγο οι αρχές το έφτασαν στα άκρα, κάνοντας άπαντες να πιστέψουν πως ο Arkady Babchenko είναι νεκρός.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Ο «θάνατος» του Babchenko έγινε αρχικά γνωστός την Τρίτη. Η «πλοκή» ήθελε τον 41χρονο να έχει πυροβοληθεί πολλές φορές στην πλάτη, τη σύζυγό του να τον βρίσκει αιμόφυρτο και τον ίδιο να πεθαίνει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ωστόσο 24 ώρες μετά τη «δολοφονία» του, ο Babchenko «αναστήθηκε» και εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου όπου αποκάλυψε τι πραγματικά είχε συμβεί.

Σύμφωνα με τον Vasyl Gritsak, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, οι Αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση Ουκρανού πολίτη ο οποίος «στρατολογήθηκε» από το Κρεμλίνο και έλαβε το ποσό των 40.000 δολαρίων ώστε να οργανώσει και να φέρει εις πέρας τη δολοφονία του Babchenko.

Ο 41χρονος δημοσιογράφος που ήταν ένας από τους καλύτερους πολεμικούς ανταποκριτές της Ρωσίας, έφυγε από τη χώρα τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από απειλές θανάτου που δέχτηκε.

Ο ίδιος είχε εξηγήσει πως το έκανε για να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Όπως είχε αποκαλύψει, κάποιοι είχαν δημοσιεύσει online τη συνέντευξη του σπιτιού του, ενώ λάμβανε συνεχώς απειλητικά μηνύματα μέσω e-mail, τηλεφώνου και social media.