Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ζευγάρι ηλικιωμένων αναγκάστηκε να χωριστεί μετά από 62 χρόνια



62 χρόνια ζούσαν κάθε μέρα μαζί αλλά αναγκάστηκαν να χωριστούν για πρώτη φορά πριν από οκτώ μήνες, καθώς κανένα γηροκομείο δεν μπορούσε να φιλοξενήσει και τους δυο τους. Είναι παντρεμένοι από το 1954 και απέκτησαν ένα γιο και δύο κόρες.

Η κατάσταση της υγείας και των δύο καταρρέει, καθώς ο Wolf βρίσκεται στα πρώτα στάδια της άνοιας, πάσχει από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ πρόσφατα διαγνώστηκε και με λέμφωμα.

Απ’την άλλη η σύζυγός του φοράει και βηματοδότη, ενώ αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς το πι και αν η απόσταση που πρέπει να διανύσει είναι μεγάλη, μετακινείται με αναπηρική καρέκλα.

Παρόλα αυτά, μέρα παρά μέρα, οι συγγενείς του ζευγαριού οδηγούν την Ανίτα στο γηροκομείο στο οποίο φιλοξενείται ο σύζυγός της προκειμένου να τον δει. Όπως λέει η εγγονή τους, Άσλει, κάθε φορά που πρέπει να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο, αρχίζουν να κλαίνε.

«Η γιαγιά μου δεν μπορεί ούτε να τον φιλήσει πια για να τον αποχαιρετίσει. Την αποκαλεί με το παρατσούκλι της, ποντικάκι, όποτε τη βλέπει», λέει η Άσλει στη Mail Online.

Παρόλο που η μνήμη του Wolf εξασθενεί, δεν ξεχνάει τίποτα για τη σύζυγό του, λένε οι συγγενείς τους και προσθέτουν πως αν κάποιος από τους δύο πεθάνει ενώ είναι χώρια, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον άλλο.

Ο Wolf βρίσκεται σε λίστα αναμονής προκειμένου να βρεθεί στο ίδιο γηροκομείο με τη σύζυγό του, ωστόσο, δεν είναι γνωστό πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτό.