Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Αυστραλία



Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαινόταν στη χώρα ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, την ώρα που αναμένεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις.

Οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία εξήγησαν ότι επιτέλους σήμερα κατάφεραν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό (της πυρκαγιάς) είναι ελπιδοφόρα». Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου. Αυστραλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μόρισον λόγω χειρισμών στην κρίση των πυρκαγιών 

Εξάλλου η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας.Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αυτό θα είναι «τα δώρα μας για τα Χριστούγεννα, την επέτειό μας, τον αρραβώνα, τον γάμο και την αποφοίτησή μας όλα σε ένα. Ας το ελπίσουμε», σχολίασε ο Φιτζσίμονς. Δεκάδες άλλες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.