Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση



Στο εδώλιο δικαστηρίου της Πενσυλβάνια κάθισε ο Μπιλ Κόσμπι κατηγορούμενος ότι νάρκωσε και βίασε μια γυναίκα στην έπαυλή του έξω από τη Φιλαδέλφεια.

Ενάγουσα είναι η Αντρέα Κόνσταντ, πρώην εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Temple, η οποία κατηγορεί τον Κόσμπι ότι το 2004 την πίεσε να πιει κρασί και κάποια απροσδιόριστα χάπια για να τη ναρκώσει και να της επιτεθεί σεξουαλικά. 

Όταν η Κόνσταντ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τις έδωσε χάπια και στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά, ο Μπιλ Κόσμπι κατέβασε το κεφάλι και έπιασε το πρόσωπό του με τα χέρια του, όπως αναφέρει το CNN.

Ένα χρόνο μετά την καταγγελλόμενη επίθεση η Κόνσταντ πήγε στην αστυνομία και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε δημοσίως τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση. Στη συνέχεια ακολούθησαν πάνω από 50 γυναίκες με παρόμοιες κατηγορίες.

Εάν καταδικαστεί ο Κόσμπι αντιμετωπίζει ποινή δεκαετούς φυλάκισης. Σχεδόν όλες οι άλλες κατηγορίες έχουν παραγραφεί, ενώ ορισμένες από τις γυναίκες που κατηγορούν τον ηθοποιό δεν κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι ο Κόσμπι είχε παραδεχθεί σε παλαιότερη κατάθεσή του ότι έκανε σεξ με νεαρά κορίτσια και ότι πρακτορείο μοντέλων συνήθιζε να του στέλνει «πέντε - έξι μοντέλα» κάθε εβδομάδα στις τοποθεσίες γυρισμάτων όπου βρισκόταν.

Στην κατάθεση του Κόσμπι (το 2005 και το 2006) ο ηθοποιός περιγράφει πώς έδινε φάρμακα και αλκοόλ σε γυναίκες πριν κάνει σεξ μαζί τους, ενώ αναφέρεται σε μυστικές καταθέσεις σε πρώην ερωμένες του.