Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

«Βυθίζεται» το Bitcoin -«Ρωγμές» στην αγορά κρυπτονομισμάτωνΣυσσωρεύονται οι απώλειες στην αγορά κρυπτογράφησης μετά τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση μέσα στο 2024, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη μείωση της ζήτησης για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin και την αβεβαιότητα σχετικά με τη νομισματική πολιτική.

Ένας δείκτης των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποχώρησε περίπου 5% κατά τις επτά ημέρες έως την Κυριακή, η πιο απότομη τέτοια διολίσθηση από τον Απρίλιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Υποχωρούν τα κρυπτονομίσματα
Το Bitcoin έχασε περίπου 2% και διαπραγματεύτηκε στα 62.440 δολάρια στις 9 π.μ. της Δευτέρας στο Λονδίνο, σε χαμηλό άνω του ενός μηνός. Το κορυφαίο token με βάση την αγοραστική του αξία έχει πληγεί από ένα εξαήμερο σερί εκροών από αμερικανικά ETF.

Οι «ρωγμές» στο κρυπτονόμισμα έρχονται εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με το περιθώριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια από ένα υψηλό δύο δεκαετιών. Για ορισμένους αναλυτές, η υποχώρηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την ευρύτερη διάθεση ανάληψης κινδύνου.

«Η τρέχουσα δυναμική της αγοράς κρυπτογράφησης χαρακτηρίζεται από χαμηλή μεταβλητότητα, ήπιους όγκους και βιβλία παραγγελιών που δεν εξισορροπούνται όταν οι τιμές αρχίζουν να κινούνται στα άκρα του εύρους τους», έγραψε σε σημείωμά του ο David Lawant, επικεφαλής έρευνας της FalconX.

Η πτώση σε κάποια άλλα κρυπτνομίσματα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Ενα σερί εβδομαδιαίων μειώσεων για το Ether και το Solana είναι η μεγαλύτερη από πέρυσι και το 2022 αντίστοιχα.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και ενώ οι εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων ετοιμάζονται να λανσάρουν τα πρώτα αμερικανικά ETF που επενδύουν απευθείας στο Ether, το δεύτερο σε σειρά κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο. Το Solana, εν τω μεταξύ, ήταν πολύ πρόσφατα ένα από τα αγαπημένα μιας ποικιλίας αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το Bitcoin σημείωσε ρεκόρ 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο, αλλά αυτό το τρίμηνο υπολείπεται των παραδοσιακών επενδύσεων, όπως οι μετοχές, τα ομόλογα και ο χρυσός. Ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών στα 57.500 δολάρια περίπου βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ως πιθανή ζώνη στήριξης για την τιμή, σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς της IG Australia Pty Tony Sycamore.

«Μια πτωτική διάθεση φαίνεται να εγκαθίσταται», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια του παρόχου ρευστότητας σε παράγωγα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Orbit Markets. «Η αγορά δυσκολεύεται να χωνέψει οποιεσδήποτε μεγάλες εντολές πώλησης», πρόσθεσε.