Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Βullying: Επίθεση σε 13χρονη μαθήτρια



Θύμα bullying και ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε μια 13χρονη μαθήτρια η οποία φοιτά σε Γυμνάσιο της Πάφου, από τρεις μαθήτριες του ιδίου σχολείου. Οι έφηβες μαθήτριες φέρονται δεν να έχουν προκαλέσει εκδορές στο λαιμό της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, αιτία του καυγά στάθηκε ένα απότομο φρενάρισμα του λεωφορείου το οποίο μετέφερε τα κορίτσια την προηγούμενη ημέρα.

Βάσει της καταγγελίας την οποία υπέβαλε η μητέρα της 13χρονης, το περιστατικό έλαβε χώρα στο διάλειμμα, στο προαύλιο του σχολείου, σε Γυμνάσιο της επαρχίας Πάφου και μπροστά σε πολλούς άλλους μαθητές. Οι τρεις μαθήτριες, μετά από λογομαχία που είχαν με την 13χρονη, φέρονται να της επιτέθηκαν και να την κτύπησαν στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματος της.

Αιτία και αφορμή του καυγά στάθηκε σύμφωνα με την 13χρονη το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 13/12, μέσα στο σχολικό λεωφορείο που μετέφερε τα κορίτσια, καθώς μετά από ένα απότομο φρενάρισμα του οδηγού, η 13χρονη έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να πέσει άθελά της πάνω στις άλλες τρεις μαθήτριες που βρίσκονταν μπροστά της.

Αν και το συμβάν εκείνο δεν είχε καμία συνέχεια, οι τρεις μαθήτριες επιτέθηκαν στην 13χρονη με αφορμή το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας.

Η μαθήτρια μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στο νοσοκομείο Πάφου, όπου ο επί καθηκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι φέρει εκδορές στον λαιμό και στο πρόσωπο.

Οι γονείς της 13χρονης που κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να φτάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη λόγω και του νεαρού της ηλικίας των εμπλεκομένων, γι αυτό και η Αστυνομία θα αποταθεί στη Γενική Εισαγγελία για γνωμάτευση ως προς τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Εξάλλου, για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Υπουργείο Παιδείας το οποίο άρχισε την διερεύνηση της υπόθεσης.