Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βρέθηκε στην Τουρκία Ρώσος στρατηγός... 140 ετών!



Ενα φέρετρο που πιστεύεται ότι ανήκει σε Ρώσο στρατηγό ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών θεμελίωσης πολυκατοικίας στην ανατολική επαρχία του Αρνταχάν, στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan News Agency.

Οι εργάστες που βρήκαν το φέρετρο, το οποίο έφερε σταυρό, ενημέρωσαν τις Αρχές, οι οποίες και έλαβαν μέτρα ασφαλείας γύρω από την περιοχή της εκσκαφής.

Όπως αποκαλύφθηκε, το φέρετρο «έκρυβε» έναν σκελετό, με μπότες και παλτό. Διακρίνονται οι επωμίδες του, η στολή του, ακόμη και η... γενειάδα του. Πιστεύεται δε ότι η σορός ανήκει σε Ρώσο στρατηγό, ο οποίος εκτιμάται ότι ζούσε στην περιοχή πριν από 140 χρόνια.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Ünver Solaklıoğlu, ο στρατηγός πρέπει να κατοικούσε εκεί μετά το 1878, δεδομένου ότι οι Ρώσοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή περίπου εκείνη την εποχή. 

Γρήγορα κυκλοφόρησαν φήμες για θησαυρούς και ιστορικά αντικείμενα αξίας που προσέλκυσαν πολύ κόσμο και απλούς περίεργους.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, ο σκελετός θα εξετασθεί και κατόπιν θα παραδοθεί στους υπευθύνους του Μουσείου Kars.