Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βρετανία: Θρίλερ με τους θανάτους σε μονάδα νεογνών, συνελήφθη και πάλι ύποπτη νοσηλεύτρια



Ως ύποπτη για τον φόνο οκτώ μωρών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν, στη Βρετανία, συνελήφθη και πάλι η 29χρονη νοσηλεύτρια Lucy Let.

Η γυναίκα είχε αρχικά συλληφθεί τον Ιούλιο, με την υποψία του φόνου οκτώ μωρών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα έξι, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους θανάτους 17 βρεφών στο νοσοκομείο The Countess of Chester Hospital.

Σήμερα συνελήφθη και πάλι, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror, σε σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα τριών μωρών, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των μωρών που φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει σε εννέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Cheshire, η 29χρονη κρατείται, ενώ συνελήφθη εκ νέου λόγω νέων στοιχείων που συνέλεξαν οι αρχές για τη φρικιαστική υπόθεση.

Η αρχική έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2017, και στο επίκεντρο βρίσκονταν οι θάνατοι 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 205 και Ιουνίου 2016.

Έκτοτε το πεδίο της έρευνας διευρύνθηκε και η αστυνομία πλέον ψάχνει στοιχεία για τους θανάτους 17 μωρών και τα «ατυχήματα» ακόμα 16 μωρών, μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τι προκάλεσε τους θανάτους και τα ατυχήματα των μωρών, έρευνα πολύ δύσκολη και πολύ πιεστική σε ό,τι αφορά τον χρόνο.

Οι γονείς των μωρών ενημερώνονται τακτικά για την πορεία της έρευνας και τους παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη.

Η Letby αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση τον περασμένο Ιούλιο.

Η 29χρονη εργαζόταν ως μαθητευόμενη για τρία χρόνια στη μονάδα νεογνών, πριν γίνει νοσηλεύτρια, το 2011.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως στο επίκεντρο βρίσκονται αυτές οι ρημαγμένες οικογένειες που αναζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη στα παιδιά τους» τόνισε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.