Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Βρετανία: Πόσο θα κοστίσει η πανδημία στη βασιλική οικογένεια;



Πλήγμα στα έσοδα των βασιλικών ταμείων έχει επιφέρει –όπως και στη συντριπτική πλειονότητα της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως- η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, Μάικλ Στίβενς, η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της είναι αντιμέτωποι με μειωμένα έσοδα κατά περίπου 38,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της έλλειψης τουριστών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η μείωση των εσόδων από επισκέπτες σε βασιλικά κτήρια είναι πιθανό να επιφέρει έλλειμμα χρηματοδότησης ύψους 16 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

Από τη μείωση αυτή των εσόδων αναμένεται να επηρεαστεί και η αντικατάσταση σωλήνων και καλωδίων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, κάτι που είχε κριθεί απαραίτητο, δεδομένης της παλαιότητας των υποδομών.

Ο κ. Στίβενς διευκρίνισε ότι η βασιλική οικογένεια δεν θα ζητήσει περισσότερα κυβερνητικά κονδύλια, αλλά θα επιχειρήσει να διαχειριστεί από μόνη της τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν ήδη «παγώσει» τις αυξήσεις στις αμοιβές του προσωπικού, αλλά και τις νέες προσλήψεις.