Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βρετανία: Νομοσχέδιο προτείνει να συλλαμβάνονται όσοι μυρίζουν άσχημαΑντιδράσεις προκαλεί σκέλος του αμφιλεγόμενου βρετανικού νομοσχεδίου για τον ποινικό κώδικα, το οποίο προβλέπει συλλήψεις για όσους μυρίζουν άσχημα.

 

Οι προτάσεις που υποστηρίζονται από την βρετανική κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το ποινικό δίκαιο και τη δικαιοσύνη θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον μέχρι και στην φυλακή επειδή προκαλεί ζημιά δημιουργώντας «υπερβολικές μυρωδιές» και δεν απομακρύνεται όταν του το λένε οι αρχές.

 

Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να συλλαμβάνονται «μόνο και μόνο αν μυρίζουν», δήλωσε ωστόσο η υπουργός Παιδείας. Η Τζίλιαν Κίγκαν ρωτήθηκε για το θέμα καθώς οι βουλευτές των Τόρις επιδιώκουν να αφαιρέσουν τη διάταξη για τη σύλληψη κάποιου με βάση την οσμή από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ποινική δικαιοσύνη, το οποίο οδεύει προς το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προτείνεται ότι η αστυνομία ή οι τοπικές αρχές θα μπορούν να εκδίδουν «οδηγίες ενοχλητικής επαιτείας» για να μετακινούνται οι άνθρωποι, και αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν ένα μήνα φυλάκιση. Η νομοθεσία αναφέρει τις «υπερβολικές οσμές» ως μια μορφή «ζημίας» για την οποία μπορεί να εκδοθεί εντολή σε κάποιον.

Η κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει αν υποστηρίζει την αλλαγή του νομοσχεδίου, αλλά η κ. Κίγκαν δήλωσε στο Sky News ότι δεν συμφωνεί με τις αρχές που θέτει. Ερωτηθείσα αν οι άνθρωποι θα πρέπει να συλλαμβάνονται αν μυρίζουν, είπε: «Λοιπόν, όχι, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να συλλαμβάνονται μόνο αν μυρίζουν».