Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 -

Βρετανία: Καταστροφές από τυφώνες που σαρώνουν την χώραΗ Βρετανία βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας αφού ήδη δύο τυφώνες έκαναν την εμφάνισή τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας έθεσε σε επιφυλακή τους πολίτες για επικίνδυνους ανέμους των 55 χιλιομέτρων ανά ώρα.

 
 Ο πρώτος τυφώνας χτύπησε το Νάτον του Στάφορντσαϊρ, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και ξεκολλώντας πλακάκια περίπου στις 06:30 το πρωί.

 

Ο δεύτερος πέρασε από την περιοχή Ουέστ Μπρίτζφορντ του Νότιγχαμ περίπου στις 07:30 το πρωί.

Επίσης σήμερα, γέφυρες, κάστρα, πάρκα, γήπεδα γκολφ και αγορές σε όλη τη Βρετανία έκλεισαν λόγω ισχυρών ανέμων καθώς εκδόθηκε έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους των 55 χιλιομέτρων ανά ώρα.

 

Η Οργάνωση Έρευνας Τυφώνων και Καταιγίδων (Torro) επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο αναφορές για πιθανούς τυφώνες αυτό το πρωί, όπως τονίζει η Daily Mail.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν οι ισχυροί άνεμοι στο Staffordshire ήταν τυφώνας, προσθέτοντας ότι οι άνεμοι που προβλεπόταν αυτό το πρωί «είχαν κάποια πιθανότητα» να τους δημιουργήσουν.

Ο Στίβεν Ντίξον, εκπρόσωπος του Μετεωρολογικού Γραφείου, δήλωσε: «Οι τυφώνες συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι γενικά μικρής διάρκειας, αλλά περίπου 30 αναφέρονται κάθε χρόνο».

Το Μετεωρολογικό Γραφείο ανέφερε ότι μια χαμηλή πίεση θα κινηθεί προς τα ανατολικά ακριβώς βόρεια της Σκωτίας και θα φέρει ισχυρούς ανέμους στο Ηνωμένο Βασίλειο.