Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Βρετανία: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας Τζόζεφ Ντιλέινι



Ο Βρετανός συγγραφέας Τζόζεφ Ντιλέινι, συγγραφέας κυρίως της σειράς μυθιστορημάτων για νέους The Wardstone Chronicles, πέθανε σε ηλικία 77 ετών έπειτα από ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Πρώην καθηγητής αγγλικών, ξεκίνησε σε σχετικά μεγάλη ηλικία να γράφει φανταστική λογοτεχνία και μυθιστορήματα για νέους.

Έπειτα από ένα πρώτο έργο με ψευδώνυμο το 1997, δημοσίευσε τον πρώτο τόμο της σειράς Spook's (The Wardstone Chronicles) τo 2004, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2014. Έπειτα από αυτή την πρώτη επιτυχία, εγκατέλειψε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και ακολούθησαν άλλοι 12 τόμοι μέχρι το 2017.

Ήταν επίσης συγγραφέας των "Starblade Chronicles",και πολλών συλλογών διηγημάτων φαντασίας που αρδεύονται όλα από την ίδια φλέβα.

"Εμπνεύστηκα από τον Τόλκιεν και ήθελα να γράψω όπως εκείνος", είχε εξηγήσει στον ιστότοπό του. Όμως μετά την απόρριψη πολλών χειρογράφων, προσανατολίστηκε προς τη λογοτεχνία για νέους ακολουθώντας τη συμβουλή του λογοτεχνικού πράκτορά του. "Δεν το μετανιώνω καθόλου", είχε προσθέσει εκφράζοντας τη χαρά του για τα πολλά ταξίδια και τις συναντήσεις με νέους που ακολούθησαν.

Τα βιβλία του, που μεταφράστηκαν σε καμιά τριανταριά γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, πούλησαν περισσότερα από 4,5 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ