Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023 -

Βουλγαρία - ΒΤΑ: Δώδεκα ξένα πανεπιστήμια ζητούν δασκάλους βουλγαρικής γλώσσαςΔώδεκα ξένα πανεπιστήμια σε ένδεκα χώρες ανακοίνωσαν τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών της βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνίας για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Οι κενές θέσεις είναι σε δύο πανεπιστήμια στη Σλοβακία και σε ένα πανεπιστήμιο στη Γαλλία, την Κίνα, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Αρμενία και την Κροατία, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και Επιστήμης.

Καθηγητές της βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνίας στα ξένα πανεπιστήμια είναι αποσπασμένοι εκεί σε μακροχρόνια βάση από το πανεπιστήμιο ή το ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών όπου κατέχουν ακαδημαϊκή θέση.

Η βουλγαρική γλώσσα και λογοτεχνία διδάσκεται σήμερα σε συνολικά 31 πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ο κύριος στόχος των διαλέξεων είναι να διασφαλιστεί η μέγιστη προβολή της διδασκαλίας της βουλγαρικής γλώσσας και λογοτεχνίας όχι μόνο μεταξύ των ακαδημαϊκών αλλά και μεταξύ του γενικού πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ