Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Βηρυτός: Έφτασαν τους 154 οι νεκροί από τις τρομακτικές εκρήξεις - Στον Λίβανο ο Σαρλ Μισέλ



Διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές εκρήξεις, από τις οποίες η Βηρυτός ισοπεδώθηκε σοκάροντας όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 154, όπως μετέδωσετο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων NNA, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου.

Ο υπουργός Χαμάντ Χάσαν είπε πως ένας στους πέντε από τους περίπου 5.000 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, χρειάστηκε νοσηλεία και πως 120 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το NNA.

Στον Λίβανο
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μεταβαίνει αύριο στη Βηρυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του στο τουίτερ.
Ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει ότι «ταξιδεύω αύριο στη Βηρυτό για να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τον λαό του Λιβάνου».
Ο κ. Μισέλ συμπληρώνει ότι «είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι, είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που έχουν πληγεί και θα παρέχουμε βοήθεια» ενώ επισημαίνει ότι θα έχει συναντήσεις «με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπί Μπέρι και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Χασάν Ντιάμπ».

Ενίσχυση από το παγκόσμιο επισιτιστικό πρόγραμμα
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) σχεδιάζει να εισαγάγει αλεύρι σίτου και δημητριακά για τους φούρνους και τους μύλους ώστε να αποτραπεί μια έλλειψη τροφίμων στον Λίβανο μετά την έκρηξη που κατέστρεψε το κύριο λιμάνι της Βηρυτού, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

«To WFP ανησυχεί ότι η έκρηξη και η καταστροφή στο λιμάνι θα επιδεινώσουν την ήδη δυσοίωνη κατάσταση διατροφικής ασφάλειας — που έχει επιδεινωθεί λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα και της πανδημίας COVID-19», δήλωσε μια εκπρόσωπος ενόψει μιας ενημέρωσης του ΟΗΕ στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία θα διανείμει δέματα τροφίμων σε χιλιάδες οικογένειες.

«Το WFP είναι επίσης έτοιμο να προσφέρει διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και επιμελητειακή υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη στον Λίβανο», ανέφερε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.