Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

6 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

Βίντεο ανάληψης ευθύνης από τζιχαντιστή: Το Μάντσεστερ είναι μόνο η αρχή (Βίντεο)«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα λιοντάρια στη σημαία του Ισλαμικού Κράτους θα επιτεθούν σε όλους τους άπιστους και τους προδότες» εμφανίζεται  να λέει σε βίντεο ένας υποστηρικτής του ISIS, με καθαρή αγγλική προφορά και καλυμμένο το πρόσωπό του.

Ο ίδιος στο τέλος του βίντεο σηκώνει ένα χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένη η λέξη «Μάντσεστερ» καθώς και η χθεσινή ημερομηνία, στα αγγλικά.

Το βίντεο αναρτήθηκε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που πραγματοποίησε καμικάζι αυτοκτονίας στο Manchester Arena, με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων νέων, στην πλειονότητά τους, ανθρώπων.

Η έκρηξη έγινε μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία της Αριάνα Γκράντε, στο φουαγιέ όπου βρίσκεται το εκδοτήριο των εισιτηρίων.

Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση, την οποία εξ αρχής τόσο η Τερέζα Μέι όσο και η Βρετανική Αστυνομία χαρακτήρισαν «τρομοκρατική».

Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, υποστηρικτές του ISIS πανηγύρισαν την επίθεση με μηνύματά τους στο twitter, με κάποια από αυτά να αναφέρουν ότι πρόκειται για εκδίκηση των επιθέσεων σε Συρία και Ιράκ.