Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βιέννη: Σε έξι σημεία εκδηλώθηκε η επίθεση.. Ολονύχτιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Στρατού για τη σύλληψη των δραστών..



Μετά τη Γαλλία, ο τρόμος έκανε την εμφάνιση του το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη. Λίγο μετά τις 09.30 το βράδυ εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στην συναγωγή της Αυστριακής πρωτεύουσας και για τρεις και πλέον ώρες οι πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών και των θυμάτων στην Βιέννη ήταν συγκεχυμένες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και όπως ανέφεφρε η τοπική αστυνομία ανεπίσημα τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, από την ανταλλαγή πυρών απόψε το βράδυ στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας, σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

Η αστυνομία της Βιέννης ανέφερε μέσω του Twitter ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και ότι εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία, όλα τους πολύ κοντά στον δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή.

Ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής Βιέννης έχει αποκλειστεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ είπε στην αυστριακή τηλεόραση ORF ότι πιστεύεται πως στην επίθεση συμμετείχαν «πολλά άτομα». «Αυτή τη στιγμή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πιστεύουμε πως πρόκειται προφανώς για τρομοκρατική επίθεση. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί δράστες. Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες, πιθανότατα και νεκροί», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων έκανε λόγο για έναν νεκρό. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA έχουν σκοτωθεί από πυρά ένας από τους υπόπτους και ένας περαστικός, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Το κανάλι έκανε λόγο για 15 τραυματίες. Νωρίτερα, άλλη πληροφορία ανέφερε ότι ένας από τους δράστες ανατινάχθηκε.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή της Ίνερε Στατ – υπάρχουν τραυματίες – αποφύγετε όλους τους δημόσιους χώρους ή τα μέσα μεταφοράς», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η αστυνομία στο Twitter.