Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

11 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2021

Βενεζουέλα: Παρέλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik VΗ Βενεζουέλα παρέλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik V, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

«Ο Υπουργός Υγείας βρισκόταν στη Μαϊκέτα (διεθνές αεροδρόμιο, στην πολιτεία La Guaira-βορρά), έλαβε νέες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. Τα εμβόλια συνεχίζουν να φθάνουν από τον κόσμο και ελπίζουμε ότι ο μήνας Μάιος θα είναι πολύ καλύτερος», είπε ο Μαδούρο. 

Ο αρχηγός του κράτους δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα αποστολή εμβολίων που έφτασαν στη χώρα.

Ο Maduro επανέλαβε το παράπονό του σχετικά με την ανισότητα όσον αφορά τα εμβόλια κατά του COVID-19 στον κόσμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις χώρες που έχουν τα πιο συγκεντρωμένα εμβόλια στον κόσμο, μια κατάσταση που δεν είναι η πιο βολική για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας», είπε.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η χώρα του θα συμμετάσχει στη φάση 3 του κουβανικού εμβολίου Abdala, το οποίο είπε ότι θα παραχθεί επίσης στη Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα έλαβε έξι παρτίδες του εμβολίου Sputnik V, από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έφτασε το πρώτο και από τότε, η κυβέρνηση άρχισε να εμβολιάζει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους εκπαιδευτικούς και τα άτομα άνω των 60 ετών.