Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βατικανό: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα όγγκου του Πάπα Φραγκίσκου



Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διαβεβαίωσε πως: "Απολύτως καλά στην υγεία του είναι ο Πάπας Φραγκίσκος", διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ποντίφικα να έχει όγκο στον εγκέφαλο.

«Επιβεβαιώνω τα όσα δήλωσα νωρίτερα, αφού τα διασταύρωσα με τις αρμόδιες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του ποντίφικα. Δεν ήλθε στο Βατικανό κανένας ιάπωνας ιατρός και δεν έγιναν ποτέ οι ιατρικές εξετάσεις που αναφέρθηκαν σε άρθρο στον ιταλικό Τύπο», δήλωσε ο πατέρας Λομπάρντι.

Ο Λομπάρντι αναφερόταν στο σημερινό άρθρο της εφημερίδας Quotidiano Nazionale, σύμφωνα με το οποίο γνωστός Ιάπωνας γιατρός φέρεται να διέγνωσε στον Φραγκίσκο καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

Πρόκειται για τον καθηγητή Τακανόρι Φουκουσίμα ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται να εξέτασε τον Αργεντινό ποντίφικα και σε κλινική της πόλης Πίζα, στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο διευθυντής της Quotidiano Nazionale Αντρέα Καντζίνι δήλωσε ότι οι συνεργάτες του «έκαναν όλες τις αναγκαίες επαληθεύσεις και η είδηση που δημοσιεύθηκε σήμερα είναι απολύτως βάσιμη και ακριβής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, όμως, επέμεινε με έμφαση ότι «ο πάπας είναι καλά στην υγεία του και το μόνο θέμα που αντιμετωπίζει είναι ένα κάποιο πρόβλημα με τα πόδια του».

Ο Φραγκίσκος πήρε σήμερα μέρος στην καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης -στην πλατεία του Αγίου Πέτρου- κατά την οποία, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι η μαρτυρία και το παράδειγμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους, τους αρρώστους και για όσους μόλις συνδέθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου

a