Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 -
Ελαφριά βροχή

4 °C

Σήμερα, 22. Ιανουαρίου 2022

Β. Κορέα: Πάρτε στα σοβαρά τις απειλές μας για πυρηνική δοκιμή στον ΕιρηνικόΣτην τακτική των προειδοποιήσεων επέστρεψε η Βόρεια Κορέα, με ανώτατο αξιωματούχο της να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής πάνω από τον Ειρηνικό, λέγοντας επί της ουσίας ότι η Πιονγιάνγκ εννοεί τις απειλές της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε πως η προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας για πιθανή δοκιμή πυρηνικού όπλου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’όψιν και να θεωρηθεί ως πραγματική πιθανότητα.

"Ο υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις του ανώτατου ηγέτη μας, επομένως θεωρώ ότι πρέπει να πάρετε στα σοβαρά τα λόγια του", σημείωσε ο Ri Yong Pil, ανώτατος διπλωμάτης στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών Ri Yong Ho είχε δηλώσει ότι η Πιονγιάνγκ ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο να πυροδοτήσει την πιο ισχυρή βόμβα υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ. Και αυτό, αφ’ότου ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, είχε απειλήσει με ολική καταστροφή τη Βόρεια Κορέα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της CIA, Mike Pompeo, σημείωσε πως σε κάποιους μήνες η Βόρεια Κορέα μπορεί να είναι σε θέση να πλήξει τις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα.